torsdag 17. april 2014

Sjokoladekake med bringebærmousse

Deilig saftig sjokoladekake med bringebærmousse, og eventuelt vaniljekrem. Denne kaken har jeg laget to ganger, en gang med sjokoladekrem som topping og en annen gang med ett lokk av sukkerpasta. Det er utrolig godt med sjokolade og bringebær. Syrlig og søtt i en god kombinasjon :)

Ingredienser:
300 g sukker
4 egg
150 g smør
1,5 dl kefir
0,5 dl nøytral rapsolje
½ dl kaffe
140 g mel
80 g kakaopulver
1 vaniljestang
2ts bakepulver
1ts natron
½ ts salt

Sett ovnen på 175 grader. Pisk egg og sukkertil eggedosis. Ha i smeltet smør, kefir, rapsolje og kaffe. Bland inn frøene fra vaniljestangen. Bland alt det tørre, og sikt et inn i røra. Bland lett sammen. Smør kakeformen. Ha i to former på 22cm og stek nederst i ovnen i ca 30 min. Det kan brukes en form på 24cm, da vil kaken bli høyere og det kan hende at den må steke litt lengre, sjekk med kakenål. Avkjøl på rist


Ingredienser bringebær puré:
500 g fryst eller fersk bringebær
150 g. sukker
1 sitron ( saften)

Legg fryst bringebær i en kjele sammen med sukker.
Press saften av 1 sitron ned i kjelen. Kok det hele på svak varme i cirka 5 minutter. Press det gjennom en sil slik at du fjerner alle steiner.

Bringebærmousse :
400 g bringebær pure
5 dl fløte
5 gelatin blad
250 g philadelfia ost
1/2 dl sukker

Bløtlegg gelatin i kaldt vann et par minutter. Varm opp bringebærpureen.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen. I mikseren helles philadelfia ost sammen med halvparten av bringbær pureen. OBS: viktig at bringebærpureen er blitt kald.

Miks dette lett og tilsett så andre halvparten av pureen.Miks det hele godt sammen, dette er ganske flytende på dette stadium. Visp sammen fløte og sukker i en annen bolle, men ikke pisk dette for lenge. Miks godt sammen til det er godt blandet, men ikke for lenge. Sett det hele kaldt i cirka 1 time.

Del kaka i tre deler og smør mousse mellom kakelagene. 

Hvis man vil variere kan man halvere oppskriften på bringebærmousse og ha vaniljekrem istedenfor i det ene kakelaget. 

Som topping på kaka, kan man dekorere med sukkerpasta som blir en stilig kontrast mellom den hvite dekoren og den mørke sjokoladekaka. 

Eller for å gjøre det enkelt, kan man smøre/sprøyte over sjokoladekrem som du finner oppskrift på her.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar